Dierenziekenhuis Groningen

Get Adobe Flash player

Van harte welkom op de website van Dierenziekenhuis Groningen!

Hieronder wordt in vogelvlucht de praktijk beschreven om een goede indruk van ons te geven. Uitgebreidere informatie is vaak ook elders op de site te vinden. Mocht u de informatie die u zoekt niet kunnen vinden, dan mag u natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Maandag t/m vrijdag 08:30-12:30 en van 13:00-19:30, 050-5263255.

pup typisch hollands

 

Dierenziekenhuis Groningen is een modern uitgeruste kliniek voor gezelschapsdieren. Gevestigd in een ruim opgezet praktijkpand met meerdere onderzoek- en behandelruimten. Service en aandacht staan bij ons voorop. Het ziekenhuis beschikt over uitstekende voor hond en kat gescheiden opnamefaciliteiten.

Ons team van dierenartsen en paraveterinairen bestaat uit mensen die gedurende hun opleiding, werkervaring en nascholing zich specifiek hebben toegelegd op gezelschapsdieren. Ze zijn geselecteerd op wat wij belangrijk vinden: betrokkenheid, kennis, vakmanschap, klantgerichtheid etc.. Als team blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde door het volgen van nascholingen, cursussen en het bijhouden van de vakliteratuur.

Om tot een goede diagnose te komen kunnen wij gebruik maken van o.a. röntgenologie, echografie, bloedanalyse, urine- en feacesonderzoek, ECG’s etc.

Wij behandelen alle soorten gezelschapsdieren.

Indien u het op prijs stelt leiden wij u graag rond door onze praktijk maar ook hier op de site kunt u een virtuele rondleiding nemen.

Op deze internetsite, maar ook in de praktijk, houden wij u op de hoogte van alle actuele informatie en activiteiten.

 

Vestigingen

In de hoofdvestiging aan de Vechtstraat 74 werken wij uitsluitend op afspraak.

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag dagelijks te bereiken van 8:30 – 19:30 op het algemene telefoonnummer van Dierenziekenhuis Groningen. Ook kunt u een afspraak maken aan de balie.

Ook op onze Dependance aan de Kraneweg 62 werken wij op afspraak.  U kunt hier terecht voor de meest voorkomende aandoeningen en de preventieve gezondheidszorg als jaarlijkse vaccinaties e.d.. Mocht er een echter verder onderzoek als röntgenfoto’s, bloedonderzoek of operatie nodig zijn dan wordt u doorverwezen naar de hoofdvestiging op de Vechtstraat

Voor het maken van een afspraak op de Kraneweg kunt u ook gewoon bellen naar de Vechtstraat: 050-5263255.

De spreekuren van de Kraneweg zijn:

maandag en vrijdag:                           16:00 uur tot 17:00 uur

dinsdag, woensdag en donderdag    14:00 uur tot 15:00 uur

Voor het ophalen van medicijnen en voer kunt u tijdens de openingstijden op de Kraneweg terecht.

 

Indien u voorkeur heeft voor een dierenarts dan kunt u dit bij het maken van een afspraak altijd aangeven.

Voor afspraken die niet afgezegd zijn kan een bedrag in rekening worden gebracht.

 

Telefonische  bereikbaarheid

De praktijk aan de Vechtstraat is van maandag tot en met vrijdag dagelijks te bereiken van 08.30-12:30u. en van 13:00-19:30 op 050-5263255. De dependance is alleen op de tijden van het open spreekuur te bereiken. Voor vragen m.b.t. de dependance kunt u op andere tijden contact opnemen met de hoofdvestiging.

Op het telefoonnummer van het Dierenziekenhuis zijn meerdere lijnen aangesloten waardoor u in principe altijd verbinding krijgt. Wel kan het voorkomen dat u bij drukte tijdelijk in de ‘wachtstand’ geplaatst wordt. Wij proberen deze wachttijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Hoewel de telefoon altijd opgenomen wordt is het niet op alle momenten van de dag mogelijk om een dierenarts te spreken. Onze assistentes zijn gekwalificeerd om een groot aantal problemen af te handelen. Bij twijfel zal zij altijd overleg plegen met de dierenarts of zorgen dat u wordt terug gebeld.

 

Parkeren

Zowel aan de Vechtstraat als aan de Kraneweg dient u te betalen voor het parkeren. Het betaald parkeren geldt van 9:00- 18:00 en op donderdag tot 21:00.

 

Betaling

De rekening dient direct na behandeling voldaan te worden. U kunt bij ons contant of per pin of per chip betalen. In uitzonderlijke gevallen kan een betalingsregeling worden getroffen. Wij werken hiervoor samen met een factureringsbedrijf. Wel vragen wij dan van u een kopie van een geldig legitimatiebewijs en bewijs van recente adresgegevens. Ook dient u een verklaring te ondertekenen dat u niet aangemeld bent bij schuldsanering.

Om een indruk te krijgen van de te verwachten kosten kan de behandelende dierenarts altijd een kostenraming maken. Informeer hier geheel vrijblijvend naar. Een kostenraming is echter wel een raming en tijdens de behandeling kan blijken dat de kosten anders zullen worden. Indien u tijdens de opname van uw dier bereikbaar bent kan de behandelend dierenarts contact opnemen om dit met u te overleggen.

 

Spoed
In geval van spoed kunt u tijdens openingstijden altijd contact opnemen met onze praktijk. Buiten de openingstijden werken wij goed samen met andere dierenartspraktijken in Groningen. Op het antwoordapparaat staat altijd aangegeven welke dierenarts er dienst heeft en hoe u hem/ haar zo snel mogelijk kunt bereiken.

Wij raden u bij een spoedgeval altijd aan (indien mogelijk) ons eerst even te bellen, zodat wij eventueel al nuttige tips kunnen geven en uw huisdier goed voorbereid kunnen opvangen

 

Trimsalon

De hoofdvestiging van Dierenziekenhuis Groningen beschikt over een trimsalon, welke gerund wordt door ervaren trimsters. Voor het maken van een afspraak bij de trimsalon kunt u bellen met het algemene nummer van het Dierenziekenhuis; 050-5263255. U wordt dan doorverbonden met een trimster. Bij afwezigheid van de trimster kunt u ook een afspraak maken bij een assistente van het Dierenziekenhuis.