Dierenziekenhuis Groningen

Get Adobe Flash player

Actueel

De vakantie staat voor de deur! Gaat uw huisdier mee op vakantie (in Nederland of naar het buitenland)? Wij helpen u graag om goed voorbereid op reis te gaan, zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Verblijft uw huisdier in een pension, bij familie of vrienden of wordt er thuis opgepast tijdens uw vakantie? Ook dan zijn er dingen waar u om moet denken. Daarom bieden wij u in de maanden juli en augustus het vakantie-pakket aan! Zeker weten dat alles goed geregeld is voor uw huisdier voor de vakantie? Bel dan, en/of maak een afspraak.

 Alvast een hele fijne vakantie toegewenst!

 

Traditioneel staat de maand juni in het teken van chippen en registreren van uw huisdier. Voor de maand juni is bewust gekozen omdat de vakantieperiode er weer aan komt, en juist dan blijken veel huisdieren vermist te raken.

 

Graag willen wij u erop attent maken dat gedurende de gehele maand juni uw huisdier tegen het sterk gereduceerde tarief van 30 euro bij Dierenziekenhuis Groningen gechipt kan worden! Dit is inclusief de registratie bij de databank.

 

Voor dieren die al een chip dragen is het belangrijk dat deze ook geregistreerd staat bij een databank. Weet u niet zeker of uw dier een chip draagt? En/of deze juist geregistreerd is? Dan helpen we u graag en kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Katten zijn geweldig!

 

Maar soms zien we bij katten gedragsproblemen, bijv. sproeien, agressie, angst, onzindelijkheid en/of andere problemen. Kattengedragsdeskundige Gisou van Unen van helpmijnkat geeft een lezing over kattengedrag/kattentaal. Ze zal aan de hand van levendige voorbeelden vele

geheimen van de kattentaal onthullen.

 

Vragen over waarom doet mijn kat……

kunnen tijdens deze lezing gesteld worden

 

De lezing duurt ca 2 uur, incl.  een korte pauze en ruimte voor vragen

 

Datum: donderdag 1 juni 2017

Tijdstip: 19.30 u.

Adres: Vechtstaat 74, Groningen

Kosten: 6 euro per persoon

 

Inschrijven kan via:

Telefoon: 050-5263255

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 (onder vermelding van naam, adres en aantal personen)

 

 

Het aantal plaatsen is beperkt!

 

 


 

Castratie kater en sterilisatie poes tegen gereduceerd tarief, elke eerste dinsdag van de maand

 

Een poes is al gelijk vruchtbaar als ze krols gedrag vertoont. De eisprong wordt opgewekt tijdens het paren. Poesjes zijn daarom vaak onverwacht en ongepland drachtig.

Ook voor katers zijn er veel voordelen aan de castratie (zie ook: meer informatie over geboorteberking bij de kat)  

Ons advies is dan ook om katers en poezen te laten helpen voordat ze goed en wel de vruchtbare leeftijd hebben bereikt, vanaf 6 maanden leeftijd.

 

U kunt een afspraak maken voor de betreffende dinsdag als u gebruik wilt maken van het gereduceerde tarief, castratie € 65,- en sterilisatie € 135,-.

De prijzen zijn inclusief pijnstilling voor 3 dagen na de operatie, een wondcontrole op dag 10, een controle van het gewicht van uw kat een maand na de operatie en de hierna beschreven zorg. Bovendien is er de mogelijkheid om een zak kattenvoer speciaal voor de jong volwassen kat met 50% korting af te nemen.


I.v.m. de huisvesting maar ook voor een goede bewaking tijdens en na de operatie is er een maximum van het aantal katten per ochtend. Vol is dus vol!
Op alle andere werkdagen in de maand kunt u natuurlijk ook altijd terecht voor het normale tarief.

 

Voor een all-in bedrag van € 65,- bij katers en € 135,- bij poezen wordt uw kat vakkundig geopereerd. Hierbij worden er door ons geen concessies gedaan aan de gebruikte narcosemethoden of operatietechnieken. Veilig werken blijft bij ons ten alle tijden voorop staan! Dat houdt dus in dat alle poezen met gasnarcose in slaap worden gehouden, aan de bewakingsmonitoren gaan en dat er top kwaliteit hechtdraad gebruikt wordt.

Het mag duidelijk zijn dat wij alleen korten op het tarief, niet op de geboden zorg!

Alle dieren die bij ons geopereerd worden, worden door een daarvoor opgeleide assistente in de gaten gehouden. Elk dier krijgt sowieso extra zuurstof toegediend en een krijgt gasnarcose als dat nodig is. Al onze castratie en sterilisatie katten krijgen een infuus en worden wakker in een verwarmd hok. Zolang uw huisdier bij ons in de opname zit krijgt hij/ zij onze best mogelijke zorg!

 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met onze receptie, tel.nr. 050-5263255

Elke eerste dinsdag van de maand.

 

NB

* Voorwaarde is dat het dier gezond is.

* Katers waarvan één of beide testikels niet zijn ingedaald vallen niet onder deze aktieprijs.  Hiervoor moet een aparte afspraak gemaakt worden

* Niet geldig voor poezen welke zwanger zijn

* Deze actie is niet te combineren met een andere actie (zoals de Stadjerspas)

* Vol = vol

Februari is de maand van de gebitsverzorging,Logo Maand vd Gebitsverzorging

een jaarlijks terugkerende landelijke actie waarbij er extra aandacht wordt besteedt aan een goede bek-gezondheid.

80% van de honden en 66% van de katten hebben in meer of mindere mate gebitsproblemen!

Onze huisdieren hebben ook last van plakophoping, dit wordt tandsteen, met als gevolg meer plakophoping, tandvleesontsteking en aantasting van het steunweefsel. Uiteindelijk leidt dit tot het los gaan zitten van de tanden en kiezen. Goede preventieve maatregelingen en tijdige behandeling voorkomen ernstigere klachten en het (onnodig) verlies van tanden of kiezen.

 

Bovenstaande heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid van de bek. Infecties en ontstekingen in de mondholte kunnen zich ook uitbreiden naar de nieren of het hart.


Een goede gezondheid van uw huisdier betekent dus ook aandacht voor een gezond gebit!

Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk om te zorgen dat uw huisdier een gezond gebit heeft. Wij informeren u hier graag over. In overleg vinden we voor bijna elk dier een goede oplossing.

 

Gedurende de maand februari bieden wij:

DSC03617

- Gratis gebitsconsulten iedere dinsdag,-en donderdagmiddag op afspraak

- Een volledige professionele gebitsreiniging voor de kat à € 97,50,- *))

- Een volledige professionele gebitsreiniging voor de hond à €97,50,- +€1,20 per kg lichaamsgewicht *))

- 10% korting op een eventueel noodzakelijke vervolgbehandeling, indien deze binnen 2 maanden wordt uitgevoerd.

- 10% korting op alle verzorgingsproducten voor het gebit

- 10 % korting op Royal Canin Dental voeding. Dieren die voor het eerst Dental voeding gaan gebruiken, geldt een introductiekorting van 50%. De speciaal ontwikkelde brokken dragen bij aan een goede mondhygiëne en houden de tanden en kiezen zo lang schoon.

 

Elk consult en elke behandeling worden gevolgd door een advies over verdere preventieve zorg en regelmatige gebitscontroles bij de assistente

 

 

Voorkomen is beter dan genezen!

N.B.

De genoemde bedragen voor de gebitsreiniging zijn inclusief narcose, manuele en ultrasone reiniging en polijsten. Er wordt een compleet tandheelkundig onderzoek gedaan waarbij het gebit en eventuele problemen goed in kaart worden gebracht. Indien nodig worden hierbij digitale foto’s gemaakt. Na afloop wordt alles besproken. Zo kan een goed gebitsplan voor elk dier worden gemaakt.

dentastick hond licht.png

Het bedrag is exclusief eventuele röntgenfoto’s.

 

Het actietarief is niet geldig voor dieren die ziek zijn. Deze dieren (oude dieren, hart- en nierpatiënten e.d.) vereisen een aangepaste narcose en extra zorg. Wel krijgen zij in deze periode de 10% korting op de totale rekening (dus ook het reinigen)

De actieprijzen zijn niet te combineren met eventuele andere acties van de praktijk