Dierenziekenhuis Groningen

Get Adobe Flash player

Gedragconsulten Kat

Vanaf 1 november 2016 zal Gisou van Unen, kattengedragstherapeut, op regelmatige basis op donderdagmiddag gedragsconsulten gaan verzorgen bij Dierenziekenhuis Groningen.

Het gedragsadviesconsult duurt 20 minuten en kost €17.50. U kunt, zonder aanwezigheid van uw kat(ten), uw vragen stellen.

 

Heeft u vragen over het gedrag van uw kat?

Plast uw kat naast de bak? Hebben uw katten onderling vaak ruzie? Wordt u wel eens gekrabd of gebeten? Is uw kat ruw tijdens het spelen of valt hij uw handen of voeten aan?

Dit is slechts een greep uit de vele gedragingen van een kat die als onplezierig worden ervaren.

In de meeste gevallen is er iets te doen aan dit gedrag en vaak kan een probleem ook worden opgelost met slechts enkele adviezen.

U kunt deze vragen stellen tijdens het gedragsadvies spreekuur, sommige problemen zijn al met een aantal korte adviezen op te lossen.
Mocht blijken dat een probleem niet is op te lossen met een aantal tips dan kan ik u meer vertellen over de mogelijkheden van gedragstherapie en hoe het probleem dan wel verholpen kan worden.

U kunt gewoon naar de praktijk bellen voor het maken van een afspraak.

 

Meer over Gisou van Unen

Gisou en Kyara 768x800 2

Gisou van Unen is kattengedragstherapeut, gespecialiseerd kattentrimmer en veterinair voedingsdeskundige.

Ze is eigenaar van www.helpmijnkat.nl en helpt mensen die problemen hebben met het gedrag van hun kat.

 

"Ik kom regelmatig mensen tegen die al jaren met problemen van hun kat te maken hebben zoals onzindelijkheid, agressie, krabben aan het meubilair of ander gedrag wat mensen als onplezierig ervaren. Vaak heeft men al heel veel geprobeerd om het gedrag te veranderen maar niks helpt.

Men is er dan ook vaak van overtuigd dat het niet mogelijk is een kat iets te leren (of af te leren).

Als gedragstherapeut kom ik bij de mensen thuis en ga ik op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak van het gedrag. Pas dan kan er een succesvol behandelplan worden opgesteld.

Door middel van een goede begeleiding en regelmatig contact werk ik samen met de eigenaar naar de oplossing. Het kunnen helpen van de katten maar ook zeker hun soms wanhopige baasjes, is een zeer leuk en dankbaar beroep".

 

Hoe een medisch probleem een gedragsprobleem kan zijn of worden

Als een kat langdurig of regelmatig met te veel stress heeft te maken kan de kat blaasproblemen ontwikkelen. Als de stress blijft bestaan dan is de kans heel groot dat dit probleem regelmatig terugkomt. 

De kat krijgt mogelijk meer stress door de pijn en kan hierdoor behalve nog meer medische klachten ook nog meer gedragsproblemen krijgen, bijvoorbeeld onzindelijkheid. 

Door de pijn kan de kat naast de bak plassen. Als dit een langere tijd aan blijft houden dan heeft de kat nieuw gedrag aangeleerd en zelfs als de medische problemen zijn opgelost, is het mogelijk dat de kat onzindelijk blijft. Dit is een voorbeeld van een medisch maar ook een gedragsprobleem. Een vicieuze cirkel die je alleen kan doorbreken door het totale probleem aan te pakken. 

Dit maakt de samenwerking met de dierenarts dan ook zo bijzonder waardevol. 

Samen met Dierenziekenhuis Groningen kunnen wij ervoor zorgen dat uw kat gezond en gelukkig is zodat u kunt genieten van alle leuke en mooie kanten van uw kat.

Veel soorten problemen kunnen zo worden behandeld